Alla rätt!!

Har precis haft första lektion som är Historia och vi fick tillbaka provet! Fick alla rätt :D

uppdatering:
Nu ska jag städa och börja packa inför fredag.

klädpaket

Nu har det mesta i klädpaketet kommit. Det enda som saknas är Pikén. Är grymt nöjd med jackan. Passade perfekt. Och den är jättesnygg. Man känner sig som en riktig bollerupare.

Får se om jag tar kort och visar det..
Har kommit hem från Kia. Min mentors grupp kte hem till henne och bakade Chokladkola och Mozartkulor.. :D

Hur lyckas du ...

Har haft häst vid hand första lektionen och vi hade uppspringning. Såg även att förra lektionen när Anna hade oss så skrev hon upp betyg på alla i gruppen och det var bara jag hon hade skrivit MVG på. Då var jag glad :D
Johanna och jag fick hästen Emilia.
Jag fick VG+ på Piskförare, om jag hade varit lite längre bakom hästen hade jag fått MVG. Sen när jag visade upp hästen fick jag MVG. Så totalt fick jag MVG.
3 bilder på Emilia..


Fick en rolig kommentar av Amanda Bauer i stallet. "Madde, Hur lyckas du få mvg i alla hästlektioner?"
Hehe, tyvärr så har jag inte mvg i allt, tror jag. Har bara fått MVG i häst vid hand. Och Väldigt starkt VG i körningen. Sedan har vi inte fått några mera betyg i de andra kurserna.

Fortsättning...

Det blir långa inlägg när jag skriver...

Nu skriver jag om gårdagen om körningen och ridningen.
Jag var väldigt trött och sur så jag gjorde verkligen inte mitt bästa, så det gick inte alls bra. 

Jag och Edda körde Remington, vi skulle köra precision. Då kör man en bana mellan massa koner som har bollar på sig så ska man inte välta ner någon boll. Jag välte ganska många första gången jag körde för remington var stel och ville inte fram och jag vågade inte mana på honom allt för mycket. Men till slut gick det ganska bra.

Sen när Edda körde så fick hon fram honom jätte bra, han blir väldigt seg i svängarna men då var jag beredd med spö eftersom jag visste hur det var. Så det blev en jäkla fart på honom då! Roligt var det, men det studsar riktigt mycket när man har så hög fart och det kändes som om jag var en meter uppe i luften när Edda körde rätt över en kon :p



På ridningen fick jag Wera, det kändes bra i början men jag kan knappt använda mina knän längre och min rygg är inte så bra för tillfället heller så jag spände mig jätte mycket = en spänd häst. Det gick inte bra att sitta ner i traven, jag tappade bara stigbyglarna hela tiden och blev irriterad över det.
Sen i galoppen var allt bara så snurrigt och tokigt och jag var så irriterad över stigbyglarna och en oskön sadel så där var allt kaos. Jag fick fina galoppfattningar men hon gick inte alls fint så galoppen var stötig och svår att slappna av i. Men Hans sa att jag skulle prova henne igen och försöka att inte spänna mig så mycket för han vet att jag kan mycket bättre. Han såg också att jag och hon fungerade ihop vissa stunder när jag lugnade mig lite typ.


På engelskan så skulle vi kolla på "Shutter Island" som jag redan sett två gånger så jag sa till min lärare att jag antagligen kommer somna och det accepterade hon ås jag låg med benen på en bänk och halvt låg ner på stolen och sov. När jag vaknade slutet på lektionen såg jag att mer än halva klassen också sov haha...
Julstämning är det här nu, det är riktigt mysigt i köket iaf :)

Matilda

Nu ska jag vara duktig och uppdatera också.

Jag börjar med att berätta hur det gick att köra traktor! Jag var jätte nervös medan jag satt där i min Valmet 305:a en liten söt röd traktor(jag tror inte bönderna uppskattar att jag kallar traktorer för söta haha :p). Vi hade haft genomgång på motorn och hur man ska göra när man startar/stänger av traktorn men jag var  så nervös så jag glömde det mesta...
Bo kom iaf och så startade vi traktorn det gick jätte bra, så la jag i första växeln och börja väääldigt sakta köra framåt, växlade om till tvåan och sen körde jag ensam vidare mot traktorplanen där vi tränar.
min Valmet :D

Där var det än så länge bara jag, Hannah och Edda. Hannah gasade på ganska mycket medan Edda tog det lugnt. Och det gick såå sakta trots att jag då hade tredje växeln i, så jag satte i hög växel och hade ettan i (femte växeln då) och gasade runt lite, sen blev det tillslut tredje växeln på hög växeln hahaha. Enda problemet jag hade i början var att jag släppte kopplingen lite snabbt. 

Sedan kom Bo dit och då fick jag ta det lite lugnare... Då provade jag att backa in i olika "garage" som var uppsatta med koner och en slalom bana. Efter ca en halvtimma så skulle vi åka och parkera traktorerna i garaget igen så då skulle man köra in och sen backa traktorn på plats. Och där min traktor stod var det två harvar bakom som jag INTE skulle köra in i.. Men det gick som det gick..

Jag hade helt glömt bort hur man stängde av traktorn(man skulle bara stänga av dieseln men det mindes ju inte jag..) Så jag sitter där med kopplingen i botten för att traktorn skulle så stilla men dum som jag är lägger jag inte växlarna i friläge så när jag sedan råkade släppa kopplingen ligger växeln på R och traktorn tar ett skutt rätt in i harven och fastnar med ena drag kroken.
Skulle prova köra fram traktorn men då följde hela harven med så Bo fick sänka drag kroken och sedan lyfta hela den harven medan jag gasade på framåt :p

Edda fotade mig medan jag kollade kylarvätskan...

glad

Känner att matilda ligger efter med uppdateringen ;)

Idag har jag haft stalltjänst och vi blev 30 min tidiga :D
Använde mina nya stallskor idag och jag har fått skavsår på höger häl... typ blåsa med vätska i.. 

Efteråt hade vi körning men vi ryckte man på några hästar och smorde in selarna. Catharina pratade även om hur man låg till med betyget.
Och hon sa väldigt bra och positiva saker till mig.
Som till exempel att jag hade talang inom körningen. Sen så ligger jag på ett väldigt starkt VG. Och jag behövde inte göra så mycket för att höja eftersom jag redan gör det som behövs. Skönt!

Nu ska jag ha naturkunskap!

wera

I måndags både red och körde vi.
Först red jag Ceydido och det gick ganska dåligt, fick inte ihop honom så pass mycket. Sen kände jag också att det märktes att jag inte ridit på någon vecka.
Johanna och jag körde Riviera och det gick helt okej, denna gång var hon väldigt hård och stark i högra sidan. Men jag fick henne att gå i ett lugnt tempo. Vi körde en konbana och jag körde faktiskt inte över någon kon! :)

Vi hade även Häst vid hand i måndags och jag och johanna fick springa med Wera och det gick faktiskt väldigt bra! Anna, vår lärare hade inte så mycket att påpeka när jag sprang, hon tyckte det såg enkelt ut. Men vi skulle tänka på alla små grejer som blicken, handen och hållningen. Nästa gång blir det uppspringning!

Idaaaaaag så red jag Wera och om jag får säga det själv så gick det kanon!
Vi fick rida för det mesta självständigt och gick gick verkligen bra. Det var första gången jag red henne. Hans sa även att jag fick en fin form på henne och hon kom ihop bra. Och Han sa även att jag skulle länga mina stigläder ett hål. Kunde knappt stå i dem haha men när jag längde så blev min sits bättre.
Det gick verkligen superbra. Wera lyssnade också mycket på min röst och jag rider gärna henne igen!

städat

Idag har jag städat min garderob. Jag har satt upp fler korgar i en garderob.
vi har även fått skorna från klädpaketet. Men resten av kläderna vet vi inte riktigt när det kommer. Fritids har inte hört något och de är upprörda för det ska inte ta så lång tid att få klädpaketet..
Nu försöker jag plugga naturkunskap och ordklasser. Känner att det inte går så bra. Och jag är trött på skolan men som tur är det lov om en vecka. Det behövs. Så jag får hålla ut..

Bild från när Jag och Matilda var ute och fotade..


malmö

Kvart i 5 åkte jag och Evelina med bussen till Malmö. Vi kom fram runt 6.
Hittade lite saker men inga julklappar.. Det blev stressigt i slutet men vi hann äta och ta det lugnt innan vi skulle åka hem vid kvart över nio. Kom fram till Bollerup vid halv 11. Sov på vägen hem och nu är jag helt slut. Ska krypa ner i sängen

matilda

Det var verkligen k a o s här dom sista dagarna förra veckan. Jag hade bara en lektion på onsdagen för att inga lärare hade kommit till skolan tack vare snön, sen på torsdagen och fredagen så hade jag bara stalltjänst och vi var då inte många som fixade i alla stallar. Kämpa fick man göra.
På fredagen fick vi även släppa åtta unghästar i ridhuset eftersom de hade stått inne ett bra tag för man kommer inte ut till hagarna(och ibland fungerar inte elen och trådarna hänger också) och jag fick en väldigt taggad häst! Hon taktade hela vägen dit o små reste sig också så sen när jag släppte henne var det bara att kasta sig ur vägen för hon skulle springa!(och bocka)

Mycket snö som sagt..


Amanda hade åkt till Anderslöv i torsdags också så jag var ensam hemma för Madde var också borta hos vänner. Men jag kollade på film och var ut i stallet och tog hand om Nessie. 
Nessie fick stå inne nästan hela dagarna så jag kunde bara promenera runt med henne för att hon skulle få röra sig. Det var hur drygt som helst när jag skulle försöka få ut henne i hagen för det var knädjup snö och det är en bra bit att gå. När jag väl var vid hagen visade sig att hästen i hagen bredvid hade hoppat över staketet så den hästen stod i Nessies hage. Jag gick den där längan med knädjup snö 6 gånger innan jag kunde släppa Nessie.
Amanda kom tack och lov hem på lördagen så hon kunde ta hand om Nessie och Molle för jag var redan helt slut, det krävs dubbelt att gå runt med stora skottkärror i snön och pigga hästar.

Jag var ute och skrittade Nessie lite, hon var hur taggad som helt haha taktade hela tiden men hon är mysig att rida ändå :) Amanda gick bredvid med Molle så att han också skulle få röra på sig.


Idag fungerade skolan som vanligt iaf det var faktiskt ganska skönt för då är man ute och rör på dig istället för att ligga hemma hela dagen(om man nu inte har två hästar och frivilligt hjälper till i alla skolstall :p)
Denna bit fram och tillbaka med skottkärra några vändor var inte så kul när man bara halkade och hjulen var super tröga i snön :)

RSS 2.0