hemma

Så, nu är både jag och Matilda hemma. Skulle åka till Ullared. Och det gjorde vi. Men vi vände så fort vi såg kön.
Förövrigt så hade jag körning torsdagen den 28 okt. Då så körde jag med Amelia och vi hade hästen Pami. Vi körde mellan koner och bommar. Det var jättekul och det gick jättebra. :D Imorgon så ska jag fira min mormor som fyllde 70 för någon dag sedan. Sen ska både jag och Matilda hem till Kimpan.

HEM SNART! :D

Snart så åker mudda och jag hem. Inatt sover hon hos mig så går vi upp runt fem så jag hinner fixa det sista :) Vi ska åka förbi ullared och därefter ska maddes pappa Jonas kolla på en bil. Sen åker vi nog raka vägen hem! :D
Längtar jätte mycket nu :) men lite synd att sefyr blir kvar hemma, kommer sakna hans sällskap :(
Skriver mer någon annan gång om profildagarna :D

Quasimodo ♥

Idag har jag haft profildag och allra först hade vi Häst vid Hand. Och jag och Johanna arbetade tillsammans. Eftersom alla skolhästar skulle ha 5 ridpass idag så tog vi 3 st körhästar. Limorit, som jag och Johanna hade, Elliot som mimmi och ida hade, sist var det Edison som Amanda, Amelia och Lara fick ha.

Det gick jättebra och Limorit var väldigt snäll och trevlig. Dessutom lättare än Goliath som vi hade förra gången..
Efter det hade vi Anläggning, med Daniel. Vi pratade om vad en inspektör gör när de kollar in gårdar och sådant. Långtråkigt men men.

Sista lektion var det ridning och vi får välja vilka hästar vi vill rida. Tyvärr så ville Amelia rida Bristic, min favorit. Så då fick hon göra det för jag hade redan haft honom så många ggr, 2 st.. plus longering men enbart 2 i ridning. Så då tog jag Quasimodo. Ganska liten och kort i kroppen. Kändes fel att sitta på honom. Meen. När vi kom igång så var han jättetrevlig att rida och rider gärna honom igen. Hans, min ridlärare sa att han var trevlig i formen och det såg fint ut. I slutet gick Quasimodo segt, så då sa han att det var bra att jag gjorde något annat, tex red lättsits och drev på och "smålekte" med hästen men sedan kom tillbaka i arbetet.
Nu har jag arbetat lite matte hos matilda och hon har bakat kladdkaka som vi ska äta :D

öppet hus

idag var det öppet hus på Bollerup. Jag och Matilda var med och hjälpte till. Vi skulle visa runt i boenderna och svara på frågot och sådär. Det var inte så jobbigt utan mest roligt :) Och för det så får vi en APU-dag.
Nästa Öppet hus är i januari och då funderar jag på att vara med och hjälpa till igen.
Dessutom så får man fika och lunch gratis.

Men för övrigt så har jag inte gjort mycket. Lagade mat hos Frida och så kollade vi på tv och pratade. Nu sitter jag på mitt rum och äter på ett päron. Funderar på att ta och sova.

Ska upp i morgon tio i sju för att jag ska tvätta. Får se om mitt sköljmedel räcker. Råkade glömma mitt sköljmedel och tvättmedel i tvättstugan, så när jag hämtade grejerna så var mitt sköljmedel nästan slut. Att folk inte kan låta bli andras saker!?

matilda iiigeeen

haha var och busa med amanda i torsdags kväll :) lite kul att jävlas med fredrik haha men nu är det kriiig mellan oss :D så det är jag och amanda mot håkan och fredrik ;) vi kommer vinna :D Vi har gömt fredrik cykel några gånger och nu hämnades han tillbaka. Det slutade med att både amandas och fredriks cyklar står fastlåsta i en skylt ;) Fast fredrik har massa silvertejp på sin också :)


Var och tränade med Amanda igår också. Fast första var vi och köpte godis, jag köpte för 70 kronor, hon köpte för 100 kronor :D
Vi spelade badminton fast stod mest och dansa till barnlåtar haha. Sen gick vi till gymmet, började träna på en gång så jag är lite öm i benen och bröstmusklerna ;D men det är skönt, ska träna imorgon också! :)

Matilda som skriver nu då ;)

Har inte så mkt att berätta men madde vill att jag ska skriva ett inlägg så..

Fick veta att jag fick VG på engelska testet. är inte så jätte nöjd med resultatet hehe. Men jag får förbättra det till nästa gång!

Fick veta idag också att jag fick MVG på dataprovet om word. Hade en poäng från alla rätt :) trodde inte att det skulle gå så bra faktiskt.

Fick också MVG på matteprovet, första skrivningen innan nationella. Hade 3 poäng från alla rätt. Så där är jag också nöjd (:

Tog hand om Nessie åt Amanda igår också när hon var på Breeders. Ska ta hand om Nessie i helgen då också :) Dock blev hon halt igår för en sko låg snett. Jag såg inget när jag kratsa hovarna innan vi gick ut och hon gick på som vanligt in så jag har ingen aning om när det hänt. Men får hoppas att det blir bra :)

Har inget mer att säga tror jag :p Allt är bra med oss iaf! :)

Och nu är det bara 10 dagar kvar innan vi åker hem! :D

stor städdag

Idag har jag städat heela mitt rum. Jag har skurat toaletten, dammsugit alla golv i mitt rum. Rensat min garderob, samt flyttat grejer och ändrat i garderoben. Har gjort rent min matta, hängde den utanför fönstret och fixade rent den. Har även tvättat alla mina kläder, mina badrumsmattor, och mina handdukar! :D
bilder från någon dag:

Här kommer mitt inlägg då ;)

Börjar väl berätta lite kort om onsdags. Madde var här då. Provade sminka bort min fina blåtira blev ganska bra tillslut men jag orkar ju ändå inte ha smink så haha :) Hon, jag, amanda och fredrik satt iaf och kolla på film. Sen gick hon hem och jag gick o lade mig efter ett tag också.


Hon ville att jag skulle berätta hur jag fick min blåtira också. Hade idrott förra tisdagen så råkade Sofie slå upp sin bandyklubba rätt ovanför ögat. Mitt ögonbryn blev riktigt stort haha! Har haft en fin blåtira över en vecka nu (:


Igår och idag har jag haft körning. Igår körde jag Nectar, han lyssnar jätte bra (: Höll på att skratta ihjäl mig
också, det gjorde ont i hela kroppen! Vi som stod bakom(jag och edda) skulle ju ta upp konerna/skyltarna som Jesper kanske råkade köra över. Så då fick någon av oss hoppa av vagnen och fixa till medan han fortsatte köra banan, så när Edda hade hoppat av och fixat en skylt så skulle hon hoppa upp i vagnen(vi travade just då) men hon skrattade så mkt så hon tappa fästet med foten men hon höll fortfarande fast sig med händerna så därför gled hon några meter på mage bakom vagnen tills hon släppte. Jag höll verkligen på att dö av skratt, läraren tyckte också det var jätte roligt! Skrattar fortfarande jätte mycket åt det!
Bilden av Edda glidande bakom vagnen är oslagbar! :D

Efter körningen red jag Biscaya. Hon gick jätte dåligt och dom vill ju att vi inte ska göra ngt förutom att tänka på våra sitsar men i slutet kunde jag inte låta bli att försöka jobba lite mer med henne och det blev lite bättre :p


Idag körde jag Remington, vi körde ut på femman(fem kilometers rundan). Körde inte så långt eftersom jag skulle byta med Jesper och Edda.
Kul var det iaf och Remington är sååå fin! Jesper hoppade av vagnen och sprang och hämtade en sockerbeta från en åker som han la i en liten ficka på vagnen. Så knasig x)
Här kommer lite bilder;
Edda kör :)
Jag kör, läraren ger precis kommando för halt :p
Sockerbetan!
Nu sitter Sefyr och klämmer ihop sig mellan datorn och mig så jag ser knappt vad jag skriver :) Dessutom ligger han på datamusen så muspekaren gör lite som den vill haha :D  Han är så söt!

brandalarm

Vaknade av brandalarmet och klockan var runt 5 på morgonen. Fyfan, det var inte roligt. Det var bara att kliva upp och gå ut. Kallt var det. Tur att det var övning. Men lite komiskt för någon dag innan så hade brandalarmet gått två ggr. Haha.
Gick och la mig i sängen igen, sov typ en halvtimme innan jag skulle gå upp.
Började 07:30 med stallstjänst. Fick ta ut hästar, mocka och fixa i 3 olika stall. Vi gjorde det midre än två timmar.

Matilda skulle skriva ett inlägg i förrigår........

maddes dag

idag visste jag inte om jag skulle sjukanmäla mig men jag gick till skolan iallafall. kunde ju gått hem om jag mådde sämre men det gjorde jag inte. Hade samhälls först och då gick vi igenom alla instuderingsfrågor, sedan hade vi engelska och där är det precis som vanligt, inget funkade som det skulle typ. Tur som de är så vet vi typ redan vad vi har för läxor.
Efter engelskan hade vi lunch och efter det var det Naturkunskap och vi ksulle ha förhör. Jag hade tränat dåligt men hoppades på det bästa. Meeen som tur är så skulle hela min grup typ till ett möte för att de skulle vara funktionärer så då ska vi ha förhöret på fredag. Så det var 3 kvar från min grupp så vi tog upp de vi inte riktigt kunde. Vilket var bra! för nu kan jag det mesta.
Sista lektion var matte och det gick helt okej vi hade en genomgång på 30 min så arbetade vi 30 min.

Klockan 5 så skulle Amanda och jag låna Min mentors hundar eftersom vi går hundkursen och amanda skulle gå 5 km och jag skulle direkt träna på vår läxa som vi fått. i slutet var Lus, hunden jätteduktig! men när jag bytte hand så gick det sämre. men det har gått som bäst hittils! Är nöjd! När matilda kom och höll mig sällskap slutade med att vi gick 3 km, hahah vi genade genom en av fälten, och Matilda föll pladask en gång xD Sedan gick vi och lämnade Lus och gick tillbaka till Matilda

uppdaterat med bilder

kolla i våra tidigare inlägg för där finns det nu massa bilder! :D

bilder kmr snart..

Eftersom jag har problem med min dator så kan jag inte ladda upp bilder någonstans. Så ska samla lite bilder och föra över till Matildas usb minne och sedan ska jag ta en tur till matilda och låna hennes dator så laddar jag upp lite bilder.

Helgen har varit jätterolig! Var hos frida i fredags men jag sov hos lollo. Så i lördags gick jag hem vid 10. somnade om och sedan träffa jag frida och Lollo igen, hjälpte sedan Lollo att ta in Emelias och hennes häst. Vi prata och hade roligt sedan sov jag hos Lollo igen. Och i morse gick vi upp vid 9 och så hjälpte jag henne att släppa ut hennes häst och Majas. Gick hem vid tolv då hade jag tvätt tid.

Har hunnit med att tvätta idag, och ska snart till Lollo tror jag.

Glömt bort bloggen helt..

Har helt glömt bort att jag och madde har en blogg :o :)

Nåja inte hänt så värst mkt. Mamma var här för någon vecka sen, sefyr kom då också :) Jag håller precis på att lära honom att man inte ska gå ut på fönsterbrädan för så korkad som han är kommer han väl ramla ner.. Fast så fort det kommer en traktor eller häst springer han ner under sängen. Fegisen :) <3

Var på höstfesten det var trevligt, träffade väldigt många nya människor. Dansade lite också. Dom hade DJ och rökmaskiner och hela köret men enligt andra tvåor och treor var denna fest inte lika bra som dom förra :o



Har haft sitsövningar på ridningen två gånger nu också. En står på marken och longerar medans den andre sitter på hästen och ska göra massa övningar :) Tyckte det var lite jobbigt att jag fick en tjej som inte kunde longera andra gången men snälla Edda stod bredvid och hjälpte så det gick relativt bra. Fast jag blev lite irriterad på henne(hon som longerade) eftersom jag fick styra hästen själv bara för att hon inte kunde hålla in Minos(hästen) på volten så att han inte red över konan.
Hans(min ridlärare) tyckte bara att jag skulle ta bak benen lite annars var allt bra. Så testade han hur jag kunde röra höfterna och så.


Sen hade vi en ridlektion då alla hade egen häst och skulle trava runt i ridhuset på rad och göra dessa övningar. Jag red Mandarin. Det gick jätte bra. Hannah(ridläraren som vikarierade för Hans) kommenterade ingenting förutom att jag måste slappna av i hälen och inte trampa ner så mycket. Jätte nöjd är jag :)
Jag och Amanda var in till Ystad med motorcykeln också. Lämnade tillbaka Maddes skjorta och köpte själv lite saker :) Skulle byta en kjol, men den fanns inte där :( kom på i efterhand att jag skulle lämnat tillbaka den, men då var det för sent.


Var in till Tomelilla idag också. Köpte glans leggins och örhängen och två nya bläckpennor :)



En kjol jag köpte i Malmö när mamma var här;
Visst är den ball? :D

dålig upptadering/fårklippning

I onsdag sov jag hos Amanda för att hennes rumskompis Cornelia som hos Matilda. Amanda ville inte sova själv så jag erbjöd att jag kunde sova hos henne. Cornelia, Matilda och Amanda går i min klass :)
Vi hade jättetrevligt och vi hjälpte Matilda flytta från hennes rum för hon inte trivdes med sin rumskompis. Hon flyttade bara till den andra korridoren.

Igår, torsdag skulle vi ha tjejkväll och prov fixa de vi ska ha imorn, på höstfesten. Blev inte riktigt en tjejkväll. Först satt jag, anton (han ville va med för han hade inget att göra) Johanna och Matilda och väntar på Cornelia. Då skulle vi börja fixa oss. Men då kommer massa in och sätter sif och pratar och så. Vi var ungefär 16 personer i Matildas rum. Inget fel med det. De trevligt.

Idag, Fredag så hade vi får. Och vi skulle ta in ett får två och två. Sen skulle vi klippa det. :D Jag och Johanna klippte ett får som vi döpte till Svea. Lägger upp bilder senare :D Det var jätteroligt och vi var duktiga på det. Tyckte vi klippte bättre än de andra. Vi klippte jämt ^^

Och jag och Frida har just gått 3 km slingan med våra kameror. Jag tog med Canon för att testa den. Ska kolla igenom bilderna senare.

RSS 2.0