slutat

Idag så hade vi inga lektioner efter schemat pga vädret. Så vi skulle ha Häst vid hand första lektion men vi skulle motionera alla hästar i både skolstallet och körstallet.
Vi tog 4 hästar åt gången. Ganska stressat. Men det var väldigt roligt att se när de sprang av sig.
Sedan hade vi lunch och efter det skulle vi ha stalltjänst med väldigt många grupper så man blev typ 8st på varje stall. Det gick fort och vi fick sluta 45min tidigare. Vår sista lektion var inställd för vädret och lärarna ville kunna ta sig hem.

Fullt upp

Jag tog ju som sagt hand om Amandas häst och katt i helgen och Hannahs kanin så jag har varit lite överallt på Bollerup. Hälsade på Madde lite snabbt i fredags men det var tråkigt där så jag gick hem. Var hos Edda också en stund. Det var snöstorm då så jag var nästan helt vit när jag kom hem, fast det berodde nog också dels på att jag ramla ner på rumpan när jag sprang nedför kullerstenen.

Gick och la mig ganska tidigt så jag var uppe halv åtta och tog ut hästen nästa morgon. Hon krånglade ganska mycket men ingen skada skedd. Jag höll på att halka en gång när hon hoppade på mig men jag lyckades hålla balansen. Fast sen blev hon rädd igen så hon typ pressade upp mig mot en stor kruka.
Sen var jag förbi Hannahs kanin en stund innan jag gick hem och städade lite innan Pia skulle komma :)

Pia kom ungefär vid två tiden kanske och stannade tyvärr bara till fem för hon ville inte köra när det var mörkt i den snöstormen. Men det var trevligt att hon var här i alla fall, skönt att få träffa systramin igen :) Jag visade henne kostallet och hur en automatisk mjölkrobot fungerar och så visade jag henne alla stallar och vissa boenden också. Efter det fikade vi för jag hade bakat kladdkaka och sen åkte hon och jag tog in hästen som var superpigg.
Stod och ryktade ett tag på henne innan jag gick in och kollade på Stockholm Horse Show med Linnea. Var trött redan vid sju så jag gick o lade mig tidigt igen, fast somnade inte förrän elva för jag låg o myste med kaninen som Pia hade med sig åt en tjej i mitt hus.
Kaninen Einstein :)

Idag har jag bara tagit hand om alla djur som igår. Nessie var superfjantig imorse, hoppade till för minsta grej så det blev lite bråk när vi skulle lyckas gå förbi två jätte läskiga traktorer som plogade :p men efter ett tag och massa övertalan var vi förbi.
Nu är hästen inne igen och allt är fixat i stallet och tvätten är klar så det är bara läxorna kvar.

lite bilder från helgen..


Matilda

I torsdags var det som sagt rådgivande bedömning på Bollerup. Det var verkligen fina hingstar där!
Jag började i alla fall morgonen med stalltjänst halv åtta som vanligt med grupp 3. Vi blev klara 50 minuter tidigare så jag hade 1 ½ timmes rast! Därefter skulle vi hjälpa till på löshoppningen med hingstarna men detbehövdes inte mer hjälp så jag och Edda fick sitta på läktaren och titta istället. Kallt var det så vi satt jätte nära varandra och värmde varandra hela den lektionen.
Efter det var det prov i Djurgrund, jag var klar efter 20 minuter och missade jätte mycket så jag förväntar mig ett IG eftersom man skulle ha 70/100 poäng för att få G. Men jag fick 28 av 30 rätt på matteprovet så där är jag riktigt nöjd!
Sen var det ännu en stalltjänst! Vi var alla helt slut då men vi kämpade och blev klara 30 minuter snabbare! ;) Anette(läraren) tyckte det var hennes fördel att vi var så snabba för hon hade pressat mig och fem till hur mycket som helst i sto stallet så vi tog ut alla hästar och föl där snabbt sen fick vi 15 minuter på oss att bädda och halma 14 boxar, vi klarade det på ca 20 minuter dock..

I fredags körde vi, det var hur kallt som helst så jag hade ett fleecetäcke om mig :) Sen när jag körde kunde jag bara ha det runt benen så händerna var isklumpar efter ett tag.. Jag och Edda körde Pami och vi gick igenom hela dressyrpogrammet som vi ska köra upp på nästa vecka och jag skulle bara tänka på att ta ut svängarna i hörnen lite och göra halt lite tidigare. Men min mellantrav var jätte bra annars så hon(Pami brukar inte vara så villig att gå framåt annars) :)
Bilder från körningen:
Jag sprang ju som sagt runt i filt haha, mina tår var så kalla så jag hoppade av vagnen och sprang sådär efter sen travade Edda ifrån mig hela tidne när jag försökte komma upp igen :(
Nu i helgen är Amanda borta så jag vaktar hennes häst och katt :) Sen vaktar jag Hannahs kanin också. Är hur mycket snö som helst nu så fötterna försvann när jag var på väg med hästen till hagen, sen halkade jag också så jag var tvungen att ta tag i Nessie för att inte ramla omkull :p
Imorse såg det ut såhär och det snöar än;

snöbollskrig

Jjag och Lovisa satte på en film vid klockan 8-9 och sedan vid halv tio gick vi och kvällsfodra. 
Det var faktiskt mysigt och det snöade jättemycket. Efter vi hade fodrat bestämde vi oss för att göra Bollerups första snögubbe :D Den blev jättefin :DDD
Vi stötte på Erik, Kalle, Tobias, Lollo, Mimmi & Kristin som hade snökrig så vi hängde på. Väldigt roligt, men när jag kom in så märkte jag att min nyckel var böjd så vi ringde vakten och hon försökte böja tillbaka den mendå gick den av... Så hon fick åka och hämta en reserv nyckel som jag har nu. Ska prata med fritids på måndag och kolla om jag måste betala och grejer men det löser sig det var ju en olyckshändelse!

Rådgivande Bedömning

Det har varit Rådgivande Bedömning idag på Bollerup för hingstar så vi har varit och kollat lite på det. Såg två hästar när de löshoppade och sedan såg jag några som red ridprovet.
Det var inte lätt att fota i ridhuset..
Goliath

Madde

Idag blonderade jag Sunnivas hår. Det blev bra fast hon borde göra det igen, så allt det gula försvinner.
Sedan har jag slappat i äpplets högra sidans soffa med det flesta. Några drog till gymmet.
Och till sist var det jag och slipsen-pojkarna Håkan och Fredrik plus Gotland som var uppe.
Det har varit en rolig kväll och imorgon måste jag plugga djurkunskap.

Snö :)

Nu har snön hittat till Bollerup! Visst är man glad att man slipper regnet, men jag kan inte påstå att jag gillar kyla och snö så mycket heller :p

Men det är mysigt med julkänslan!

Matilda! :D

Var på bio igår kväll :) Jag och amanda åkte motorcykel till ystad och letade efter den där dumma bion ett tag innan vi hittade den i något udda område. Men det var en bra bio. 
Vi såg på Harry Potter och dödsrelikerna. Den var jätte bra! Nu ska jag se den igen med mamma på lovet haha :D

I Lördags var jag och Amanda bara inne hela dagen i stort sett. Jag pluggade lite matte eftersom vi har ännu en skrivning på tisdag. Sen bakade vi lussebullar också :)

Nu måste jag kila iväg till skolan!

bilder

har fixat i ordning mitt rum lite sådär.


Matilda..

Igår fick jag skritta fram Nessie medan amanda byggde upp hinder. Satt i jeans och vanliga platta skor på en pigg nessie haha det kändes jätte säkert ;) Men det gick bra, Nessie är mysig :)

Fick fixa hinder och galopp bom medan amanda red och så filmade jag :) Sen gick jag hem och bakade negerbollar :D

Idag så körde jag Lincoln, han är super fin verkligen. Vi skulle träna på halter, fast jag fick inte pröva utan jag fick göra volter istället och så fick Edda göra halter när hon körde. Iskallt var det! Jag kände knappt mina fingrar :(

Sen skulle jag rida, men jag har så ont i min rygg nu pga att jag inte gör mina ryggövningar(så jag får skylla mig själv). Jag valde därför att hoppa över ridningen och gick hem och drack varm choklad och en varm dusch :) Sen skulle jag haft engelska men fick håltimme för Ann-Sofie var sjuk så nu har jag hela dagen på mig att städa och plugga! ;)

Och nästa torsdag ska jag vara med på rådgivande bedömning då det kommer hingstar i 1-3 års åldern ungefär. Dom ska visas upp vid hand och löshoppas(det är 26 stycken anmälda hittills). Känns lite nervöst eftersom vi kommer stå därnere och hjälpa till.
Sen har jag stalltjänst på morgonen och på eftermiddagen den dagen och bland allt det ska dom klämma in ett prov i djurgrund :( kommer vara helt slut sen.

ca 15

idag har det inte hänt mycket förutom att vår Engelska lärare har kommit tillbaka!

Har alldeles nyss haft idrott. Jag var ute och joggade 3 km. Och jag joggade hela vägen. Så jag är nöjd! Jag startade springa 15.16 och kom fram 15.31 och när vi sprang i september sprang jag på 17,30 s. Jag är helt klart nöjd efter dagens pass

Matilda som skriver

Red Bioma än en gång igår (: Det gick sämre än alla andra gånger jag ridit henne, men hon är så mysig så det gör inget ;) Fast tror inte jag får rida henne så mycket mer nu eftersom detta var fjärde gången tror jag.

Sen hade vi häst vid hand, jag och Edda hade Anton. Och som vanligt skulle hästen börja galoppera med mig som sist vi hade häst vid hand(då började ju Emilia bocka och hålla på också). Men det var kul. Jag trodde vi skulle få sluta mycket tidigare eftersom Hans var tvungen att gå, men då fick vi mocka, sopa och släppa ut skolhästar istället. Men det gick ganska snabbt ändå.


På kvällen åkte jag hem till Håkan. Åkte på Amandas 125:a och det blåste jätte mycket och var riktigt kallt ute så jag hade på mig termobyxor och vinterjackan. Såg ut som michelingubben :D När vi åkt förbi Ystad så la helt plötsligt Amandas motorcykel av och hon visste inte varför. MEn hon körde på reservtanken och då funkade det ända hem till Håkan.

Det var hur kul som helst hos honom, dom är så underbara skåningarna! Trivs verkligen jätte bra här :)
Nu måste jag plugga jätte mycket engelska och se till att jag äter någon ordentlig mat och inte bara mackor och nudlar!

Hejsvejs :)

Fredag

Underbara fredag. Idag red jag Quasimodo och det gick ganska bra. Det gick jättebra i slutet efter sista galoppen och jag hoppas nästa ridning att jag får rida honom igen.
Det händer inte mycket på Bollerup och jag ska snart laga middag.

Remington ♥

I måndags hade jag ridning och då red jag Bristic. Det gick sådär. Han var ganska pigg eftersom hästarna hade fått en veckas ledigt. Men gick det ganska bra. Först skulle jag rida Quasimodo men han hade en tappsko så jag fick byta. Jag gillar att Hans, min ridlärare inte delar ut hästarna utan vi får enas om vilken häst vi ska ha. Och alla i min ridgrupp verkar ha olika favorit hästar så de tar inte dem jag vill rida :D
I tisdags så åkte jag in till Tomelilla och köpte mat inför helgen, köpte även mat åt Frida. Och jag ska inte köpa mat åt andra mer. Det är jobbigt att leta efter det dem ska ha. Det blev ganska dyrt men det räcker länge hoppas jag.
Igår, onsdag så färgade jag Johanna Brandstens (hon bor på äpplet) hår och Johanna färgade mitt. Det blev faktiskt väldigt bra.
Idag. Torsdag. Har jag haft en profil lektion och det var körning.
Vi skulle köra igenom ett dressyr program. Jag & Johanna Lövall fick köra Remington. Johanna körde först och sedan jag. Och enligt mig så gick de skitbra och det var verkligen roligt. Johanna tyckte det såg skitbra ut och sa att jag var duktigt, tack så mycket<3 Catharina sa också att Remington såg verkligen fin ut och hon undrade vad jag hade gjort med honom för han brukar inte gå så framåt som han gjorde med mig.
Jag säger bara man lär sig genom att titta på andra.

Johanna sa när vi kört klart att jag verkligen var bra på det och hon tyckte verkligen jag skulle ta körning i 3;an. Och nu när det verkligen gick så bra så funderar jag om jag ska ta körning. Så jag kanske ändrar mig.
Ikväll hade vänstra sidan av äpplet möte med två fritidsledare. Allt har inte fungerat så väl på vår sida. Så nu ska vi ha rullande städschema. Jag bakade även kladdkaka. Den blev lyckad :D Har umgåtts med Alicia, Johanna & Lovisa. Vi 4 plus Amelie har skapat Malaj's Spa Klubb. Det handlar om Aktiv ungdom. Om man skapar en grupp på minst 5 personer och har 3 möte på 60min och skickar in en lapp om att vi gjort det så får vi 1200kr. Det ska vi dela upp så vi får 240 kr var :D
Nu sitter jag här och ska snart lägga mig.

Matilda som skriver!

Kom hem igår, det var riktigt skönt :) Eller jag kom tillbaka till Bollerup kanske jag ska säga... ;)

Var borta hos Madde och hjälpte henne packa upp sina saker efter det var jag på Amandas rum och snacka med henne och Fredrik ett tag. 

Idag var det ju en vanlig skoldag. Hände inte så mycket bortsett från att min svenska lärare inte blev så glad när jag, leo, jakob, jesper, fredrik, håkan, martin, och stellan satt vid datorn istället för att läsa :( men jag sa förlåt sen på slutet av lektionen så var allt bra igen!
Och jag var jätte förvirrad i morse, märkte inte att klockan var prick(då vi började) så jag och amanda skrattade och lekte lite väl länge i matsalen vid frukosten. Och så tog vi och skruvade av fredriks framhjul på hans cykel(som han låser fast cykeln i) och drog bort hans cykel någon annanstans :D Sen hade jag tydligen med mig svenska grejerna till naturkunskapen haha.
Nu håller jag på att tvätta och är lika förvirrad där. Glömde lite kläder så får ta en extra tvätt sen :(

RSS 2.0