Skördefest

(varning för mindre smickrande bilder nedanför)

Idag var det skördefest. Vilket var att man hyllade vad naturen ger oss typ.
Och tvåorna höll i det så alla ettor och treor var i olika lag och så skulle vi leka lite. Först hörde vi kören sjunga, Dvs. Matilda sjöng med. Sedan började vi leka.

De var 7 stationer som vi skulle gå till och vi gjorde:
Armkrok, potatis på sked, halmbalsrullning, säckhoppning, hästsko kastning, få flest golfbollar i en hink, dragkamp. Tänker inte förklara vad allt innebar men. Lägger in lite bilder, hoppas matilda gör det med. Efter lekarna så hade vi rast och klockan 5 skulle vi äta. Grillad gris med potatisgratäng, majskolv, vitlökssmör, bröd och så. Det var gott.




I kväll så har jag städat, hjälpt Sunniva flytta, pluggat..

Måndag-Onsdag

En applåd till Matilda som gjorde ett blogginlägg utan att jag påminnt henne!

I måndags hade jag Profil. Första lektion var det körning och det var roligt :D Vi hade hästen Alcatraz. Spinkig herre men jättemysig :) Alcatraz: (amelia som kör)

Andra lektion var info om longering. Sedan sista lektion var det longering och då så skulle vi vara två och två. Jag och Amelia hade min polle som jag red. Bristic, jättemysig häst. Och vi skulle longera varandra. Och det gick jättebra. Bristic lyssnade bra och sittsövningarna gick jättebra! Hans, min ridlärare tyckte bara att jag skulle luta mig litelite framåt så benen kom litellite bakåt. Så de kändes bra att de bara var så lite som jag skulle ändra på.
Ful bild på Brisitc<3:

Igår var jag in till Tomelilla och köpte O'boy, kakor, popcorn och lite godis. Köpte även mjölk och en marabouchoklad till Matilda. Direkt när jag kom från Tomelilla var det Klädprovning, Klädpaketet.
Det var En jacka, En tjocktröja, Handskar, en piké och skor. Allt det för tusen kronor. Billigt. Men jag vill inte ha Pikén för den var fyrkantig. Manligt. Och jackan är jag osäker på. Om jag ska ta M eller S.

Idag så har det varit lugnt. Hade förhör i Naturkunskapen och det gick jättebra. Missade en fråga som jag blandade ihop.

Möblerade om för någon vecka sen

Här kommer det lite bilder på nya möblemanget;
Alla använda kläder slängs på byrån :3
Mycket mer utrymme nu iaf! Jätte nöjd är jag :)

helg

I fredags gjorde jag de Matilda skev ungefär.
Var i svinstallet och gosa de med kultingar, som var från 4 dagar och äldre. Så söta! Verkligen jättegulliga. Synd att de blir så fula när de växer upp. Vi fick även se när Petra som jobbar där gav dem medicin, Pencilin. En liten gris hade ett varigt framben så den kunde knappt gå och så var det flera som var svullna i benen. Sedan fick vi stänga in alla smågrisar i en hörna av boxen för dem skulle flytta grisarna till det nytvättade stallet. Så vi fick samla ihop alla smågrisar :D Det var roligt och alla min grupp var ganska mesiga, de störde sig väldigt på lukten och var lite fega att ta upp grisarna. Fick även se och kastrera en gris, inte så lätt som de såg ut när Petra gjorde det.

Och nu när det är helg är det sjuuukt långtråkigt. Inget händer och det finns inge att göra. Gick till Cornelia igår och var där en stund men det hände inte mkt och hon var så trött så hon skulle sova och då gick jag hem. Då var Lovisa och Alicia hemma så vi satt och kollade tv :) Såg lite tv program efter varandra. Så klockan blev väl efter 1 kanske? och Alicia gick och lade sig men jag och Lovisa skulle vara uppe så länge som möjligt. Men runt 3 så var det inga bra tvprogram och då var de inge roligt att vara uppe så vi gick in på rummen och nu sitter jag har. Har gjort det ett bra tag. För klockan är 05:17. Jag borde ta och sova men nej. Jag är hungrig men orkar inte gå och ta något att äta.
Dags för mig och gå på toaletten och sedan krypa ner i sängen<3

Sjuk :(

Blev sjuk igår. Vaknade så var hela halsen öm och igen täppt :( Värre idag för jag hostar mer och när jag andas låter det jätte konstigt :p Sjukanmälde mig därför idag. då har jag också gott om tid att fixa saker innan jag åker till tobbe :)
Ska ta först buss från tomelilla till kristianstad där jag ska vänta 40 minuter innan jag tar tåget till Karlskrona :) Åker hem på söndag :) Ska bli skönt att få komma bort lite och att få träffa tobbe igen :)
På söndag åker jag tåg hela vägen till Malmö där jag får vänta i 50 minuter innan jag tar vanligt tåg till Tomelilla. Väl där så kommer jag åka taxi hem :)
Madde vill att jag ska skriva om veckan antar jag men jag finns faktiskt knappt vad jag gjort haha. Kasterade en kulting igår, det var ganska äckligt :p bara jag och två andra som prövade. Annars höll vi på att kela med kultingarna och kolla vart suggorna bodde och sådär. En kulting bajsa när jag höll i den hahaha!
Och det var jätte äckligt när man skulle bära upp dom man skulle ta tag i bakbenen. Så när jag och Edda skulle göra en massa uppgifter fick jag jaga alla kultingar(12 stycken) och sen stå och hålla dom i bakbenen så vi kunde kolla om det var so eller galt typ x)

Börjar igen klockan 15:00

Nu är klockan kvart i 11 och vi skulle haft samhäll i 1 timme och 30 min. Men Kia är sjuk så då har vi håltimme. Sedan kl 12.20 så skulle vi ha lunch. Och efter det Engelska i 1timme och 30 min. Men Ingemar är sjuk så då har vi en till håltimme. Lektionen efter är idrott som börjar kl 15:00! :D

Och jag ska nog sluta på spanskan. Kan inte alls mkt spanska. Förstår inte när läraren förklarar på spanska och Alla andra är grymt duktiga. Men de vore kul att kunna spanska men jag är inte på de andras nivåer. Så jag känner mig efterbliven och då är de inte kul när alla andra är bättre. Men man ska inte jämföra sig men de är svårt att hänga med när de arbetar på den högre nivån.
Men när ja slutar spanskan så kan ja bry mig om något annat istället :)

Har köpt biljetter till bussen som går in till Tomelilla. Så ska handla lite grejer. Än så länge är det Chokladpudding som står på listan men tänkte gå in på Bo Ohlson, där finns det allt möjligt så hittar väl något där.

nyfödd kalv

Idag, som är en söndag. Men jag menar Lördag.
Idag lördag. Så vaknade jag vid 11. Gjorde inte mycket men tiden gick på. Väntade på att Matilda skulle bli klar med tvätten.
När hon blev det så cyklade jag, alicia och matilda in till Hammenhög och handlade lite. På vägen hem så började det regna..

När jag kom hem hoppade jag i duschen igen för jag blev så svettig. Efter det så värmde jag lite mat och matilda kom där straxt efter. Vi skulle kolla på film men då överraskade Erik oss. Han kom nämligen förbi :p
Så vi satte igång Tarzan och Jane, kollade klart på den och då ringde tydligen En av Eriks kompisar och sa att han måste hjälpa till att flytta en nyfödd kalv.

Så vi följde med och kollade. Alldeles nyfödd var den!! Så jävla söt!
på bilden är det mamma ko och den nyfödda kalven. syns inte :( hade mobilkameran
När en av killarna skulle in i hagen för att leta reda på mamma ko så fick han en stöt av stängslet. Hahhaha fy vad det var kul. x'D Matilda och ja gick runt och klappade de äldre kalvarna, de slickade massor på händerna. Haha sen var jag busih och smetade av lite på matildas rygg xD så hon gav igen och tryckte upp handen i mitt ansikte men då gjorde jag de tillbaka. Hahah:D<3

När vi kom hem sen så var vakten på Äpplet, kom hem efter 11.. Så Erik gick hem för den vakten var sträng. Och matilda stannade lite innan hon gick :)

Kossor, får, ridning och körning igår och idag!

Började gårdagen med att kolla på film om får haha :p sen gick vi och hälsade på dom i hagen. flera stycken åt ur handen på mig men sen puttade baggen mig och gick iväg med alla andra får, förutom ett som vår lärare höll kvar så han kunde visa hur man höll dom när man undersökte/klippte. Berit döpte vi den till :p
Vi gick sedan vidare till kossorna och stog och prata om dom i deras hage typ. En kossa bet i pernillas byxor, en annan slickade edda i rumpan. Och sen stog edda och asgarva som fan åt att Bo(vår lärare) tog tag i en kossas tunga xD
Sen gick vi vidare till kostallet där alla mjölkkossor stog. Dom hade liggbås som dom flesta kossorna var i. Sen fanns det två mjölkmaskiner som skötte sig själva. Maskinerna registrerade vilken kossa som mjölkades och visste därför var spenarna var och hur mkt mjölk den producerat och så. Och om mjölken var dålig så åkte den ut på gödselstacken annars ner i en tunna.
Vi fick iaf mjölka kossorna för hand :D det gick jätte bra :)
Sen var det lunch och efter det ridning. Jag fick en ganska liten häst som heter Wilmer. Han var så ful att han blev supergullig :'D
I början gick han med huvudet skit högt upp och typ super stel så jag kände mig jätte kass. men sen när vi travat runt så tänkte jag att jag måste rida ordentligare så efter ett tag fick jag en fin form. Dock var det väldigt svårt att hålla sig uppe och hålla tempot i lättridningen så jag tappade han flera ggr.
Hans, min ridlärare, sa att jag fick en fin form men att jag faller framåt ibland men annars såg det bra ut :)
Idag så började jag halvåtta med stalltjänst. Fick mocka boxar i hingststallet. Mockade en stor box och halmade så kom Anette fram och sa att det där var perfekt så jag blev fett stolt :D sen halmade jag alla andra boxar och sopade stallgången+gången utomhus mot gödselstacken.
Vi var klara en halvtimme tidigt så vi fick ledigt :) satt bara hemma tills det var körning :)
Vi körde Nektar, super söt fux. Det gick jätte bra. inget speciellt hände. var ganska nervös men när vi väl började trava så blev det bättre och mer flytande så då gick det jätte bra :D super nöjd iaf!
Nu har jag och madde kollat på Seven Pounds sjukt bra film! Ska nog kolla på en till tror jag..
Note to Madde: din favorithäst heter Bristic ;)

Onsdag.

Hände inte mycket idag men min klasskompis Ida, som går spanskan med mig och i min klass slutade spanskan och där dog mitt hopp lite.. Hon var också även inteså jätte duktig i spanska, precis som jag medans dem andra var jätteduktiga. Och nu när hon slutade finns de ingen lust längre att gå kvar. :(

Men matilda skulle fixa sitt internet med hennes nätverkskabel var för kort och hon registrerade fel fysiska adress... Så hennes internet funkar inte. Men hon fick låna min kabel så fick jag hennes. Det löste sig.
Vi skullle köpa biljetter till höstfesten men dem som sålde biljetterna var inte där så vi får ta det imorn.

Följde med Matilda hem så satt vi där och snackade. Sedan skulle hon på kör sång så jag skjutsade henne så åkte jag hem medan hon var där. Sen cyklade vi till matsalen och åt fika. Sen hem till matilda igen och sitta och plugga dära och prata.

6-7 september

6 september.
Hade jag profil hela dagen och började med körning. Det slutade inte så jättebra. För jag fick hålla i hästen som hette Pami, 21årig sto när vår lärare skulle sätta på vagnen. Pami är en av de bästa körhästarna. Och Pami började kasta sig bakot och hålla på. Såg att hon inte gillade det på ögonen. Men jag höll i för läraren sa att jag fick inte släppa. Men när Pami slängde sig bakot så lossnade mitt grepp om tygeln och Pami for bak och välte vagnen.
Hon fortsatte backa och började kliva på vagnen men de gick inte så bra för alla remmar och sånt trasslade sig så hon for ner på rumpan så hon satt på vagnen. Såg jättehemskt ut. Efter när Pami kom ner på alla fyra så sa Läraren att någon skulle ta hästen och då sprang jag och gjorde det. Så jag fick stå och lugna ner henne lite.

Vi använder bara Eclips och körde, Pami's dotter på 14 år. Det var roligt att köra och längtar tills vi kan fler saker och får ut och köra på vägar.

Jag hade Specialhästvård efter och vi smörjde sadel och träns.
Efter det var det ridning och jag fick hästen Bistic. Valack, brun. Jättefin ljusbrun med svart man och vita tecken. Urfin. Först tyckte jag inte om honom för han stod och vävde i boxen och svängde med huvudet och var inte rolig att hålla på med.
Vi red för Hans och det gick okej. Han tittade mest och sådär. Och jag blev kär i Bistic<3 Väldigt fin häst och är väldigt glad över att jag fick honom.

7 september. Idag.
Det har inte hänt så mycket utan jag hade språk, samhälle, engelska, svenska och idrott. Matilda sprang även 3km spåret som jag sprang förra veckan. Hon sprang på 18 och någonting. Hihi fett glad att jag sprang snabbare än henne. Trodde inte jag skulle göra det.
Nu ska jag ta och sova så hörs vi imorn.

Vm i halmbalsrullning lördag-söndag

Vart ska man börja?
Vi samlades elva på lördag morgon och gick igenom hur invigningen skulle gå till. Sen klockan tolv så var det dags. Då gick alla tävlande in(vi var ca 30 har jag för mig), jag och madde hamnade näst längst fram bakom två gigantiska killar och framför ett par lika stora killar :D Jag ser väldigt liten ut på bilderna bredvid dom :)
Stod där ett tag medan orkestern spelade och landshövdingen(hahaha :D) pratade. Sen satte vi oss ner för då skulle det komma in massa cheerleaders och göra någon uppvisning. Jag satt och lekte kaxig så männen som var bredvid oss satt och log/skratta åt mig xD Sa typ saker som att jag skulle vinna över alla och att jag nog kunde tävla med herrarna istället hahaha :D
När invigningen var klar gick vi och kollade runt på alla stånd. Hittade en kvinna som gjorde ringar av gamla skedar så jag köpte en jätte fin :) Madde också :)
Sen var det dags att tävla, madde var jätte skakig i benen redan innan, jag var lite nervös för att skämma ut mig helt men annars var jag bara taggad :)
Förlorade mot tjejen, Linnea, som jag mötte. Hon går i tvåan här på Bollerup :) Jag fick tiden 37 så var inte sååå nöjd men jag fick balen i mål iaf. Madde körde mot ngn proffsig tjej typ, hon fick tiden 46.
Sen körde vi om så fick vi byta bana också, så nu fick vi den banan som var bättre :D då rullade madde på 30 sek och jag på 27 sekunder :) Då hade jag tredje bästa tiden av bolleruptjejerna :D
Slutade dagen med att jag låg femma av nio och madde låg sjua :)
På kvällen kollade vi på film hos mig fast madde gick tidigt så jag och amanda satt och kollade själva sen, skrattade mest ändå :)
Sen på söndag morgon så började man i stort sett på en gång med tävlingarna, jag var ut först och fick en sne bal så halvvägs(medan jag fortfarande låg jämnt med den andra tjejen) så var jag tvungen att stanna och rätta till. Så jag förlorade. Blev jätte sur och gick sista biten vilket jag blev ännu surare för sen för att jag gav upp sådär :p
Så jag åkte ut först, kollade på madde sen när hon förlorat sin match så gick vi och kollade runt istället.
Och eftersom jag gav upp sådär så kompenserade jag det med att gå ut och jogga 3 km rundan medan madde cyklade och fotade bredvid :) Det var sååå skönt :D
På kvällen så skulle vi kolla på film och plugga men då kom det två killar och hälsade på hos madde :p Så vi satt och skratta med dom i flera timmar på maddes rum. Trevligt var det (:

Hammenhög

Idag så hade jag två profil lektioner direkt på morgonen. Och det ena var Specialhästvård och den andra Stallskötsel. Det var även 4-årstest på Bollerup. Sjukt fina hästar! Kollade en liten stund.

Efter skolan så träffade vi Lars-Åke. Mannen som håller i hel Country Fair mässan. Jag anmälde mig som funktionär och ska stå i kommuntältet.... Anmälde mig endast för att man får funktionär tröjor.. Så var dem slut... Vilken osis..

Ska även vara med och tävla tillsammans med Matilda, Vi ska rulla Halmbalar! Men vi pratade om vart vi skulle mötas och när.

Efter det så skulle vi cykla till Hammenhög. Och Matilda skulle låna Amandas cykel och den hade inge luft i hjulen så vi cyklar till mig och provar med min pump. Men det gick inte så sa två tjejer att man kunde pumpa upp hjulen med e gul slang i verkstaden eller något så vi cyklar dit. Det gick inte så bra men lite luft kom i.

Vi stannade när vi kom förbi Din X. En mack i Hammenhög. Han som jobbar där hjälpte oss och denna gång funkade det. Vi fortsatte mot ica och så handlade vi lite grejer. När vi skulle cykla tillbaka hem så får inte vår chipspåse plats i min cykel korg så då ska matilda ta den. Så ska vi stanna i en liten sväng och då säger matilda Akta madde!!! Men jag fattar ju inte vart jag ska akta och vilket håll. Så vi krockar in i varandra och ramlar. Så är det ett äldre par som bara; Oj hur gick det? gjorde någon illa er? Om de där hade varit jag hade jag brytit varenda ben i kroppen!
Men det gick bra. Vi garvade åt det senare. Haha så klumpigt. Men vi cyklade hem och hämtade mat hoss mig och sedan fortsatte vi till matilda där vi skulle äta middag och se film!

Får vallning.. typ ;)

Madde ville ut och cykla igår kväll så hon fick skjutsa mig på min cykel så cyklade amanda på maddes cykel :)
Cyklade runt och fotade på Bollerup, sen skulle vi åka och kolla ett stenbrott typ. Man kunde bada där, dom hade fixat någon brygga och så fanns det små typ vindskydd som man skulle kunna sova i :) Skulle kunna vara super mysigt med läger eld och sånt :D
För att komma till vattnet så skulle vi iaf gå genom får hagen haha. Så amanda och madde börjar typ krypa på marken och säga bäääh för att fåren skulle komma xD Ett får kom jätte nära madde men alla andra väntade en bit bort.
Vi fortsatte vidare mot vattnet men jag och madde klättrade upp i ett stort träd så fotade amanda oss :) Madde satt och var fin medan jag klättrade runt som en apa ;)
Vi kom till vattnet sen men stannade inte länge utan gick tillbaka genom en liten skog typ för vi skulle smyga på fåren. hahaha det var jätte kul :D
Smög typ runt jätte länge och sen när vi väl kom till fåren så var vi tvugna att stanna för dom hörde oss hela tiden. Jag kunde inte sluta skratta :p Men vi kom jätte nära ett får som stod och åt, så när den kollade upp så stannade vi, sen gick den litegrann så började vi också gå men på en gång stannade fåret och kollade på oss.
Så vi väntade tills den inte kollade på oss längre och började gå bort från oss igen så att vi kunde gå också men så stannade fåret och kollade på oss på en gång xD
Då kunde jag inte hålla mig och börja asgarva, det var som någon konstig filmscen.
Amanda och Madde omringade iaf fåren så stog jag och väntade på att dom skulle komma mot mig så jag kunde fota, men maddes kamera dampade för det var mörkt ute så det blev inge bra.
Jag filmade iaf när Madde försökte "valla" fåren hahahahaha xD
Sen cyklade vi hem igen så fick jag sitta och plugga till tolv för jag hade glömt bort att jag hade läxor ;)

matematik

Idag har vi haft matematik och vi gick igenom diagnosen vi gjorde förra veckan. Eller inte riktigt. Torgny pratade en och en med alla i klassen. Pratade om vad för betyg man siktar på och vad som behövs att göra det och så vidare.

Han sa att min diagnos som jag fick 29 rätt av 52 var jättebra och de är en bra grund och jag kan det mesta. Finns vissa luckor som är svårare och jag behöver träna mera. Och jag skulle klara av att få mvg genom att göra A och B uppgifter i matteboken. Men de fick vi se senare. Jag sa att jag ville åtminstone ha över G. VG eller MVG spelade ingen roll. Då sa han att vi bestämde oss att jag skulle minst få VG. Men om jag skulle nå MVG var jag bara tvungnen att jobba dubbelt på det jag gör nu. Men om de inte går och jag har andra ämnen som är viktigare så gick de nog att lösa.

Så det känns jätte skönt att veta att jag kan klara av att få MVG genom att bara göra A och B uppgifterna. Vilket inte var så jätte svåra.

Madde skrev förra inlägget

Madde försökte låtsas var mig i förra inlägget så jag skriver väl ett RIKTIGT :)

Som hon skrev hade jag engelskaigår och fick läxa på en gång, sen hade jag någe konstig lektion. Halvsov typ på den lektionen för då var jag så jäkla trött. Men hörde iaf att vi måste intervjua bönder som jobbar inom Naturbruks områden(typ skogsbruk, jakt och fiske osv). Jag kommer inte fatta ett dugg vad de skånska bönderna säger... menmen

Följde med madde när hon fotade tjejerna+deras hästar. Blev sjukt ridsugen då iaf.

Sen skrev hon ju att jag hade ont i magen för att jag skrattat så mkt. Skrattade typ hela söndags kväll  med Amanda åt ankor xD vi skrattar fortfarande varenda gång vi går i närheten av dammen eller ser ankor :D känns ganska rejält i magen :p

Bakade muffins med Mudda igår också, trots att jag ätit så mkt redan så tjockade jag i mig 14 muffins :p

Idag slutade jag halvfem D: Har fått supermkt böcker nu så vet inte vart jag ska ha allt...
Hade iaf tyska på sista lektionen. Min lärare pratade bara tyska hela tiden så jag fattade inte ett dugg tillslut. Satt och skrattade med/åt Alex istället :p

Nu ska vi äta madde och jag... Hon låter inte mig äta upp hennes sista muffins :(

Matildas dag igår

Idag har jag haft engelska, o vi fick läxa tills fredag. Arbetsområden inom Naturbruk och Matematik stod på schemat idag.

Idag har jag gjort mina rygg övningar, visst är jag duktig? ((((:

'Och så har jag följt med Madde som skulle fotografera några från hennes klass. Har ont i magen eftersom jag har skrattat så mkt xD

RSS 2.0