Fre&Lör

Kl 3 i fredags samlades vi i kontoret i skolstallet och de delade ut natt & morgonfodringar..
Jag fick i Körstallet. Natt Lördag&Tisdag. Morgon Lördag, Tisdag, Onsdag & Fredag..
Vi tog in hästar, fodrade, fyllde nattmaten & sopade.. Vi slutade tjugo i 5. 
Det var nte så jobbigt utan mest rörigt, för jag och Alicia hade inte gjort det tidigare och vi trodde att de skulle informera bättre vad vi skulle göra och så.

Gick upp 05.45 och klädde på mig. Både jag och Alicia hade morgon fodring. Jag hade själv i körstallet. 15 hästar + 3 lösdrifter. Alicia kom och hjälpte mig med lösdrifterna. Det blev lite rörigt och jag fick Panik. hahha. Skulle fylla höpåsar, hämta mineraler för dem var slut, hämta betfor..
07.30 skulle vi samlas i skolstallet och då började vi släppa ut alla hästar. Efter det mocka. Jag mockade själv i Körstallet, halmade, sopade o fixa höt. Slutade 10.06
Vi ska samlas igen kl 15. Ska ta in hästar och så som vi gjorde i fredags :)

Träningsvärk!

Har haft träningsvärk i nästan fyra dagar nu. Men då känner man att man har rört på sig ordentligt i alla fall ;)
Var på Friskis och Svettis dans i tisdags, sen Jiujitsu i onsdags och så har jag ridit både torsdag och fredag så mina ben, knän och magen är riktigt ömma nu, kan inte gå i trappor.

Profilen denna vecka har varit jätte rolig(bortsett från traktorkörningen som går lika dåligt), vi hade körning och ridning både torsdag och fredag. Jag red Wilmer igen i torsdags, red lite bommar. Han var inte lika fin som sist men det var fortfarande super bra och Hans sa att han tyckte vi klickade från första lektion! :)
Igår red jag Aspazia eftersom Wilmer var upptagen och det gick också bra. Vi fick rida självständigt medan Hans tog en i taget och berättade vad man skulle träna på. Jag skulle skjuta fram höften och sätta mig tyngre istället för att spänna fast mig med benen och det resulterade då i att mina armar blev bättre. Sen skulle jag stänga handen mera eftersom jag är så lös hela tiden. Och det kändes mycket bättre! Så jag ska verkligen försöka tänka på det :)

Jag körde också upp med Riviera, vi hade dressyrprov. Det gick ganska bra förutom i början då hon började galoppera istället för att trava efter hälsningen...

Igår kväll tänkte jag bara ta det lugnt men så blev det ju inte.. Ungefär klockan halv elva så rusar den nya vakten Peter in och säger att det är lösa hästar precis utanför så jag drar på mig en jacka och ser två små föl stå där. Och då vet jag också att de inte är så mycket hanterade så jag lockade försiktigt på dom, men dom höll sig alltid en meter ifrån. Sen kom Klara och hjälpte till så vi lockade in dom i ett hörn så vi kunde få tag på dom i grimmorna. 
Eftersom vi inte visste vart de skulle vara så började vi leda upp dom till stostallet där alla andra föl är, det var en riktig drag kamp för när fölen väl började springa fick vi knappt stopp på dom. Men det var bara att lägga vikten på bogen och hålla undan fötterna. Sen fick man väl bara försöka hålla sig i deras takt.
Väl där i stallet så kom jag på att det står 4 nya föl i lösdrift 3 så jag och Klara och vakten springer dit och ser att hela understa tråden ligger längs marken så att de skulle kunna krypa under. Så vi flyttar på dom två fölen som är kvar i lösdriften till en annan hage och sen går vi upp för att halma åt fölen i stallet.

Den stackars vakten var ju tydligen rädd för hästar också :P Men han gjorde ett bra jobb ändå, öppnade hagar och höll koll på fölen när vi halmade osv haha :)

Just nu är jag ensam på min sida av trädgårdshuset, skönt att få lite ensamtid!
Bild på översvämningen runt trädgårdshuset, den försvann efter någon dag tack o lov. Vattnet räckte upp till knäna nästan.

Duktig

Idag gick jag upp straxt efter sju och satte på en tvättmaskin, gick och la mig. Vaknade efter nio och satte på en ny tvätt.. Sen har jag städat lite och satte på en tredje maskin.
Frida sov hos mig, hon stannade kvar till efter tolv. Jag startade en fjärde tvättmaskin innan jag begav mig till Matilda som behövde hjälp med att sätta upp sin hylla.

Jag hjälpte henne och sedan gick jag hem. Nu har jag bäddat rent och ska damsuga lite.

Öppet hus

Idag är det Öppet hus på Bollerup och både jag och Matilda ska vara med och visa runt på internaten.
Vi ska samlas halv 1 och ha möte sen får vi se när allt slutar. Brukar vara runt 4-5.

Igår
så hade vi ridning och vi hade betygsnack. I måndags red jag Bioma och vi blev filmade. Kändes helt okej men när jag såg på filmen såg det värre än vad jag hade trott haha :) Men Hans sa att jag hade stor potential att nå mitt mål som då är mvg. Så jag ligger på VG+ på väg mot mvg. :D Jag skulle tänka på att räta ut mig mera så faller bitarna på plats..

Efter ridningen hade vi körning och Johanna skulle köra upp med Saffran. Jag tyckte det gick bra för henne men det tyckte inte hon. Jag fick köra lite i slutet och det gick faktiskt bra. Bättre än förra gången då vi körde Saffran. Nästa fredag är det min tur att köra upp. Jag har valt Remington, får hoppas han går med.

Filmad på ridningen

Jag(Matilda) hade ridlektion igår och valde såklart Wilmer denna gång också och nu när han inte tramsade lika mycket så gick det ännu bättre! 
Tur det eftersom Hans filmade oss så att vi kunde kolla på det idag. Han tyckte jag satt ganska rakt till skillnad från alla andra och jag hade en bra sits, skulle bara ta fram höfterna mer och inte peta ut med tårna :) Sen snackade vi betyg och han sa att jag var på VG nivå nu ungefär och hade potensen till MVG nivå, mer än jag förväntade mig eftersom de flesta hade G.

Wilmer var fin i stort sett hela tiden, och i slutet höll han kvar formen när vi böt gångarter också, jag tappade honom inte när vi saktade av till trav t.ex.
Sen var han hur fin som helst i galoppen, stod upp först under uppvärmningen så när vi skulle sakta av och jag satte mig ner i sadeln och började korta upp honom lyssnade han jätte bra och samlade ihop sig jätte mycket och galopperade hur kort galopp som helst. Jag är nöjd med honom! 

Körningen idag gick bra också, vi körde igenom dressyr programmet så att vi kan köra upp nästa vecka :) Det kommer nog gå bra, hoppas på VG.
Mysig bild från Bollerups hemsida.

Mån&Tis

Red igår, Amanda fick ju bestämma polle åt mig. Hon valde Bioma åt mig. Och det gick helt okej för att vara första gången.. Och vi skulle bli filmade av Hans. Perfekt!
Det var dressyrstaket utsatta i ridhuset och Bioma var jättespänd när vi red förbi där så hon gick som en apa.. Fast galoppen gick bra. Nästa gång så ska jag rida Biscaya tyckte Amanda.. Hon verkar svår att rida, går mest på tårna och verkar inte slappan av. I alla fall alla dem jag har sett som ridit henne.. Får hålla tummarna att det går bra.

Idag har jag varit i Tomelilla och nu sitter jag och pluggar Matematik. Har prov imorgon. Siktar bara på G.

Matildas inlägg nu då("äntligen" tänker madde)

Madde tjatar som vanligt om att jag ska skriva ett inlägg så jag kan ju passa på att skriva om körningen och ridningen idag :)

Vi hade körning för Axel idag, som egentligen brukar ha tvåor och treor. Han hade satt upp en ganska jobbig precisionsbana som Edda körde först och sen när vi bytt kuskar så säger Axel att jag ska köra den baklänges så det blev riktigt konstigt i mitt huvud, men jag klarade den felfritt båda gångerna, han hade ingenting att kommentera alls om min körning haha. Så jag är ganska nöjd :D 

På ridningen efteråt valde jag Wilmer för jag ville ha en LUGN häst som var lite lättare tänkte jag. Men icke! Satan vad han flög i luften och åt sidorna. Det tog typ några sekunder på lektionen innan han helt plötsligt kastar sig flera meter åt sidan(jag hade tur att få tag på lite man att hålla i mig) och galopperar till dom andra hästarna. Väl där började jag skratta hur mycket som helst, det är ganska kul med lite fart trots allt :) 
Vi fortsätter i alla fall lektionen och det går hyffsat bra, fast Wilmer typ skakade i hela kroppen när vi gick förbi det stället och han var stel som en pinne ibland och lyssnade inte alls. Men sen så tänkte jag att nu ska jag verkligen ta tag i detta och göra så det blir bra eftersom jag varit så less på alla kassa ridlektioner jag haft det senaste taget.
Och bra blev det! Han gick stadigt i formen mestadels av passet och var riktigt fin i alla gångarter! Men han blev lite skraj och tog ett hopp åt sidan sen igen men det var verkligen inget farligt, blev lite extra galopp bara. Fast när han för tredje gången blev rädd(denna gång för en röd skottkärra) och typ tvär-nitar i traven slänger sig med världens hopp åt sidan blev jag ganska irriterad för då skulle det vara slut tramsat, sen var det lugnt resten av lektionen :)

Sen pratade Hans med mig också om när jag sitter i traven, det har ju inte funkat bra alls så han sa att jag måste slappna av i höfter och åka med hästen, typ föra fram höfterna mitt i steget så det inte studsar. Och det blev mycket bättre! Så han sa att jag ska fortsätta kämpa med det och inte bry mig om det blir studsigt utan bara fortsätta.

Längtar redan tills nästa gång jag får rida honom, underbart ju! 


Nu ska jag fixa mina fem läxor som jag fått(och flera prov!) och massa andra sysslor att göra, så jag kommer inte vara uttråkad denna helg...

Douglas

Jag påminde Matilda att skriva ett inlägg.. Tror hon redan har glömt det...

Nåja. Idag hade vi Matematik, svintråkigt för övrigt. Sedan Växt och Djurliv, en ny kurs. Som vanligt så pratade vår kära lärare Gudrun på så man behövde inte skriva så mycket. På Datakunskapen repeterade vi det vi lärt oss om powerpoint.

Efter lunch skulle vi haft Svenska men Åsa var sjuk så vi hade håla till klockan 3. Sista lektionen var Ridning och jag fick rida Douglas :D
Ganska stor svart häst. Jättemysig att rida. Det gick jättebra. Sen sa flera att det såg jättefint ut också.

Amanda i min grupp är så gullig för efteråt vi red klart frågade hon hur jag kunde vara så duktig på all hästlektioner. Vår konversation slutade med att nästa gång så ska hon välja vilken häst jag ska rida, haha :)
gammal bild på Douglas..

plugg..

Jag sitter och pluggar.. Och jag tycker det faktiskt inte är så tråkigt. Det är enkelt. Har gjort klart uppgifterna i idrotten. Just nu håller jag på med Engelskan. Det går riktigt bra! För övrigt så är det bara 15 ord jag ska kunna..

Första skoldagen...

Gick helt okej. 
Fick rida Wera och hon var pigg och lite busig. Vi red inte länge, ungefär 30 min.. Det gick bra fast lite fort emellan åt.
Hästkunskapen var slapp, kollade på lite film o gjorde utvärdering från förra termin. Sist hade jag körning och då körde jag och Johanna Saffran. Jag fick köra först. Vilket är som att man värmer upp hästen.. Så det gick helt okej, hon var väldigt pigg.
Nu ska jag gå o lägga mig! Godnatt!

bild från 2009..

Tillbaka

Både jag och Matilda är tillbaka till Bollerup. Skolan börjar i morgon.
Jag har 3 lektioner och de är Ridning, Hästkunskap & Körning. Så de är soft :D
Gamla bilder från 2009..

RSS 2.0